Такива хрупкави месца ядох в едно заведение, но бяха приготвени от пилешко филе "Пеперуда". Под панировката, общо взето, си беше сурово. Вкъщи реших да ги направя с пилешки пържоли, защото се готвят много по-бързо и предвид екстремната обработка, няма как да останат сурови. Много са вкусни и както казва мъжът ми: " Абе стига сте яли, аз замезвам с биричка, пък то не остана!"
Продукти:
1 кг. пилешки пържоли
1 п. галета
2 яйца
1 ч.ч брашно
олио за пържене
Приготвяне:
Нарежете пилешкото на по-едри парчета и оставете да се отцедят върху кърпа. Разбийте яйцата, сложете в две отделни чинии галета и брашно. Потапяйте всяко парче в брашно, яйце и галета и така още веднъж. Пуснете в сгорещено олио в дълбок тиган или направо във фритюрник. Трябва повечко мазнина. Поднесете веднага. Студени не знам как са, не остават :)
Да ви е сладко!
Траянче,
ОтговорИзтриванетакива панирани пилешки пържолки стават и от филе, но то трябва да е много тънко начукано.Когато имах заведение получавах готови филета, панирани в бадемова панировка и много се харесваха.Чудесни са и твоите, пилешката пържолка понеже е от бут по - бързо достига готовност.
Поздрави и усмивки !
Чудни са, приличат ми на виенски шницели, само че с пилешко месо. Колкото до заведенията и панираното месо имам чувството, че бързат и пържат на висока температура, отвън прегаря, а вътре е сурово. Разкошно мезе са, вечеря или обяд. Поздрави, Траянче!
ОтговорИзтриванеНовите ти предложения ще се харесат на мъжете и у дома, Траянче!
ОтговорИзтриванеЧудесни рецепти, благодаря, поздрави и вдъхновени предпразнични дни!